On s’han trobat més persones dormint a la via pública ha estat als barris del Centre (16), al Gorg (9), a Sant Roc i Llefià (6) i a la platja i port de Badalona i Progrés (5)
40 són homes, 3, dones i 14 no s’ha pogut determinar
A aquestes 57 persones se sumen les 172 que han passat la nit en centres d’acollida (27), pisos d’inserció (31), en habitatges inadequats (83), en barraques (15) i en pensions i habitacions de relloguer (16)
Tant des de les entitats d’acció social de la ciutat com des dels mateixos Serveis Socials de l’Ajuntament es veu amb preocupació aquest augment de persones dormint al carrer respecte al recompte de 2016, on se’n van trobar 39
Des de la mitjanit fins a les 2 de la matinada, prop de 200 voluntaris i voluntàries s’han dividit en 18 grups que han caminat per tots els carrers i espais de la ciutat de Badalona.
En total s’han visibilitat 57 persones dormint a la via pública durant aquesta nit amb aquesta distribució territorial:
Centre > 16
Gorg > 9
Sant Roc > 6
Llefià > 6
Progrés > 5
Platja i port > 5
La Salut > 3
Bufalà > 3
Montigalà > 2
Pomar-Guixeres > 1
Canyadó-Manresà > 0
Sant Crist-Lloreda > 0
Puigfred – La Colina > 0
Bonavista > 0
De les persones comptades dormint al carrer, 40 són homes, 3 són dones i 14 no s’ha pogut determinar.
A aquesta xifra de 57 persones que dormen al carrer cal sumar les 172 allotjades en centres d’acollida (27), pisos d’acollida (31), en habitatges inadequats (83), en barraques (15) i en pensions i habitacions de relloguer (16). Aquesta xifra més àmplia sobre el sensellarisme no es va sumar en el resultat total final de 2016 però que dona una primera dimensió de les persones sense habitatge propi digne.
Amb el recompte, s’obté la fotografia del nombre de persones sensellar a la ciutat en una nit determinada per, d’una banda, sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica, i de l’altra, incidir en el disseny d’unes polítiques d’actuació i atenció més acurades a la realitat de la ciutat.
Analitzem el resultat?
Les xifres mostren un augment de persones dormint al carrer respecte al recompte de 2016. Més enllà de la millora en la metodologia del recompte i l’expertesa dels voluntaris, es fa evident l’increment i cronificació de la pobresa. El context de crisi econòmica d’aquest darrers anys ha accentuat les desigualtats socials també a la nostra ciutat, amb un escenari marcat per l’augment del preu dels pisos de lloguer i la precarietat laboral que afecta especialment als grups més vulnerables.
El que és segur és que no podem restar indiferents davant d’aquesta realitat.
Les entitats i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona que formen la Taula Sense Llar de Badalona – integrada, d’una banda, per la Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja del Barcelonès Nord i la Fundació Mambré, i, de l’altra, per l’Ajuntament – volem continuar sumant esforços per desenvolupar més recursos d’atenció i seguiment per fer front a la problemàtica del sensellarisme.
0 Comentaris