El Recompte 2016 mostra 39 persones dormint als carrers de Badalona

Un total de 39 persones dormint als carrers de Badalona són els resultats que han pogut comprovar els voluntaris del Recompte Badalona 2016, que ha cobert tots els districtes de la ciutat i ha tingut lloc des de la mitjanit del dijous i fins s a les 02.00 hores de la matinada. Aquest ha estat el primer recompte realitzat fins ara a Badalona, i ha de servir per conèixer l’abast de la realitat del sensellarisme al municipi.

El primer objectiu del recompte quantitatiu ha estat obtenir una xifra mínima de persones que dormen a la intempèrie: un total de 39, i la seva distribució territorial: 13 persones al districte 1; 6 persones a cadascun dels districtes 2, 3, 4 i 5; i 2 persones al districte 6.  Amb aquestes dades quantitatives, es vol aconseguir una primera radiografia de la situació, per poder-ne oferir solucions. No obstant això, cal fer també un enfoc de caràcter qualitatiu, ja que a més de les persones que es troben al carrer dormint, cal tenir en compte aquelles persones que viuen en infrahabitatges.

Un grup de voluntaris del recompte de persones sense sostre a Badalona es distribueix les feines. Foto: Agencia ACN

Primer recompte a Badalona

És el primer cop que s’ha fet a la ciutat una iniciativa d’aquestes característiques, i ha estat possible gràcies a la mobilització de 182 persones voluntàries. Entre aquestes, n’hi havia que han passat per l’experiència de viure al carrer o que actualment encara hi viuen, a més de ciutadans i ciutadanes sensibles amb aquesta realitat a més de membres d’entitats socials de la ciutat.

La Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperanza, Creu Roja del Barcelonès Nord, la Fundació Mambré, l’Ajuntament de Badalona, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona i la Comissió de Cultura de Llefià han estat les encarregades d’impulsar el recompte, que es tornarà a repetir de cara a 2018.